5 Ağustos 2018 Pazar

Nesquikli, Sıcak Çikolatalı Kurabiye

Nesquikli, Sıcak Çikolatalı Kurabiye
Benim gibi üşengiç olanlar için sıcak bir sütün ya da çayın yanında yiyebilecekleri yapımı kolay olan Nesquikli, sıcak çikolatalı kurabiye tarifini veriyorum. Bu tarifi aslında internette 'Arap kurabiye' şeklinde bulmuştum. 

Üzerine nesquik ya da türk kahvesi ile karıştırılıp yapılabileceği yazıyodu bana çok ağır geldi ve yiyemedim eğer siz bir türk kahvesi canavarı iseniz tereddüt etmeden nesquikle karıştırıp deneyin derim. Şimdi benim vereceğim daha çok çikolata ihtayacınızı karşılamaya yönelik ☺️

Malzeme Listesi
1 adet teremyağ (250gr)
2 paket vanilya
3 adet haşlanmış yumurta sarısı
Un (alabildiği kadar)

Üzeri İçin
2 paket nesquik
1 paket sıcak çikolata
1 su bardağından az pudra şekeri
Önce yumurta sarısı ve vanilyayı iyice ezin ardından yağı katın bir güzel harmanlayın kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelene kadar yavaş yavaş un katıp yoğurun. Ardından küçük küçük ceviz topları yapın. Bu malzemeye 1 tepsi rahat çıkıyor. 

En önemli nokta 180 derecede kurabiyelerin altı hafif pembeleşene kadar pişirin. Üstü yanmicak şekilde olucak. Piştikten sonra anne-kız, abla-kardeşler için birlikte yapabilecekleri en zevkli kısıma geldik. 

Geniş bir kaba nesquik, sıcak çikolata ve pudra şekerini katıp harmanlayın. Kurabiyeler sıcakken hemen bu kabın içerisine alıp hızlı hızlı karışıma bulayın. Eğer tek kişiyseniz fırından yavaş yavaş 2'şer 3'er alıp bulayın. Soğuduktan sonra harç yapışmıyor. (denemiş biri olaraktan)
Ve kurabiyeniz hazır hamuru yoğurduktan sonra inanın geriye pek bi şey kalmıyo. Ben haşlanmış yumurtayı görünce biraz tuhaf bakmıştım ama pişince ağızda pufuduk pufuduk dağılıyo. Yumurta kokusu anlaşılmıyor bile. Kime yaptıysam çok beğendi ve sevdiler.

Akşamları kitap okurken sütün yanına 2-3 tane koyuyorum miss gibi oluyor. Nesquikli, Sıcak Çikolatalı Kurabiye'mi deneyenler ya da yapmak isteyenler yorum bırakabilir. Daha güzel tarifleri olanları da beklerim. Kurabiye canavarı olarak hepinize afiyet olsun..

@Fotoğrafların izinsiz kullanılması yasaktır.

2 yorum:

  1. ımmmm nefiss görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, sizin instagram sayfasını takipteyim çok güzel çeyizlik ürünler var en yakın zamanda bakıp alıcam :))

      Sil