27 Ekim 2015 Salı

Kumaş Kutu Kaplama


Kumaş Kutu Kaplama
Uzun zamandır aklımda olan ancak bir türlü fırsat bulamadığım kutu kaplama işini bugün tamamladım ve sizlerle de paylaşmak istedim. Okul zamanından kalan bir sürü çeşit ve renkte kumaş parçalarım vardı. En vaye çeşit süsler, incik, boncuk ve benim vazgeçemediğim halat ipleri.. 

Bir markadan aylar önce ürün almıştım ve bunu şık bir kutuda vermişlerdi. O zaman atmaya kıyamadım, ben bununla bi şeyler yaparım diyerek en ücra köşeye koydum. Tabi bütün yaz gözüm kutuyu görmedi bile. Geçenlerde ‘aa benim değil miydi ya bu kutu’ diyişimin ardından tekstil ürünleri satan bir dükkana girerek silikon tabancası aldım. Fiyatı çok uygun küçük boyuna 8 tl verdim sizlerde işinizi kolaylaştırması açısından almalısınız. 

Silikon tabancasını ilk kullanışım ve şuan elimden düşmüyo. Evde sağ elimde silikon tabancası sol elimde kablosu ‘dur ya ben bunla şuraları da yapıştırırım’ edasıyla dolanırken annemin yeter artık evi silikonla istersen diyişiyle tamam tamam diyip şimdilik elimden bıraktım :)
Gelelim kutu kaplama olayına ben önce deri kumaşımı üzerine örtü sererek ütülüyorum. Bunu yapma amacım derinin dümdüz olmasını istemem. Ardından ölçüleri alıp deriyi kesiyosunuz. Mükemmel yapıştırmak için uğraşmayın kenardaki kötü görüntüleri halat iplerle kapatacağımız için belli bile olmayacaklar. Deriyi dikkatlice her köşesini kaplayacak şekilde yapıştırın. 

Ben içindeki çekmeli kabını kaplamadım. Beyaz ve kırmızı daha hoş geliyor gözüme, bir de kaplarsanız kabı içerisine koymak istediğinizde haliyle sığmayacaktır. O kadar uğraşmayın. Dışındaki hataları kapatmak için sizde halat iplerle benim gibi köşe kenarlarını kapatabilirsiniz.  

Eğer kutunuzda mıknatıs yoksa 1-2 tl’ye alabilirsiniz. İçine taktığını an kolayca kapağını kapatıyor. Ben hep bu şekilde yapıyorum. En üst kısmına halat ipler olduğu için deniz yıldızımı yapıştırdım. Dilerseniz halatları deri kumaşın üstüne çaprazlama dikebilirsiniz. Daha önce bu şekilde yaptım. Gayet hoş ve dikkat çekici duruyor.  
Sizlerde evdeki bu tarz kutuları atmayın derim. Kumaş parçalarıyla piyasada satılan kutulardan daha güzellerini yapabilirsiniz. İçerisine makyaj malzemelerimi koydum. Sizde bu şekilde yapabilir ya da aksesuarlarınızı koyabilirsiniz. Bugün daha önce aldığım telefon kutusunu farkettim bakalım yarında onu kaplamaya sarıcam bu gidişle ☺️ 

Son olarak bu silikon tabancasını kim bulduysa valla beni perişan etti. Cif reklamlarında ki kadınlar ellerinde deterjanla evin her yerini temizlemeye çalışır ya, iwet o artık ben ve silikon tabancası. Ben abartıdan ölmeden yazıma son verirken umarım sizlere de bir faydam olmuştur, musmutlu kalın.. 


@Fotoğrafların izinsiz kullanılması yasaktır..

2 yorum:

  1. Çok güzel kaplamışsınız :) özellikle deniz yıldızı fikri çok hoşuma gitti nereden bulabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba.. koçtaş ya da hobi ürünleri satan dükkanlar oluyor. Ben aksesuarlarımın çoğunu çok uygun fiyata bu şekilde alıyorum :)

      Sil