13 Mayıs 2018 Pazar

Tel Kadayıflı Tavuk Göğsü

Tel Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi
Herkese Merhaba bugün sizlere çok sevdiğim bir tatlının yapılışından bahsetmek istiyorum. Bu benim nerdeyse en sevdiğim tatlılardan birisi hangimiz tavuk gögsünü sevmez ki. Çoçuklumun en güzel tatlısı, ablamla beraber ilk yaptığımız tatlılardan birisidir, kabartma tozu koymayı unuttuğumuz kekleri ve pişmemiş poğaçalarımızı saymazsak :) 

Hem yapılışı oldukça kolay ve tadıda bir o kadar güzel Tel Kadayıflı Tavuk Göğsü tatlısını umarım sizlerde benim kadar çok seversiniz. İşte yapılışı ve malzemeleri sizlerle..

Malzemeler

Tavuk Gögsü İçin: 

1 litre süt
125 gr margarin
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
9 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya
1 adet damla sakızı (İsteğe bağlı koyulmasa da olur)


Üzeri İçin:

200 gr yaş kadayıf
100 gr  veya daha az margarin
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz veya çam fıstığı
1 su bardağından az toz şeker

Yapılışı

Gelelim tatlımızın yapılışına ben önce yalancı tavuk gögsünü yapıyorum. Tencerenize önce yağınızı koyun ve eritin iyice kızdıktan sonra içerisine ununuzu, nişastayı koyun ve pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Sütünüzü yavaşça döktükten sonra çırpma telinizle topak topak olmaması için hızlı hızlı çırpın.

9 yemek kaşığı şekerinizi de tarife ekledikten sonra vanilyanızı ekleyin hızlı hızlı karıştırın. Topaklanmaması için bolca kol kası yapınız :) Ben damla sakızını çok seviyorum ve tavuk gögsünü çok yakıştırıyorum eğer bulabilirsiniz ekleyebilirsiniz, katmakta zorunda değilsiniz. 

İyice karışımı karıştıktan sonra pişmeye başladığında üstünde baloncuklar atmaya başlayacak son bir 5 dakika daha karıştıktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın, soğuduktan sonra eğer içinde topak kaldıysa mikserle çırpın.
Bir teflon tavaya yağınızı koyduktan sonra üzerine yaş kadayıflarınızı elinizle parçaladıktan sonra tavaya koyun ve güzelce kavurun altın rengini alması için üzerine toz şekerinizi serpin. Son olarak içerisine isterseniz dövdünüz cevizinizi ya da çam fıstığınızı ekleyin ve soğumaya bırakın.

Ben kupların içerisine önce bir miktar tel kadayıf koyuyorum ardından üzerine tavuk gögsünü kepçe yardımıyla ekliyorum en son üstüne tekrar tel kadayıfı koyuyorum. Bu şekilde bir sürü kup çıkıyor ve dışarda 10 dakika beklettikten sonra dolapta soğuyup donmaya bırakıyorum.

Siz isterseniz bir kap içerisine önce alt kata tel kadayıfı serin sonra tavuk gögsü ve tekrar tel kadayıf şeklinde yapıp kare kare kesebilirsiniz donduktan sonra. Ben bu şekilde yapıyorum umarım sizlerde sevmişsinizdir, kendinize çok iyi bakın afiyet olsun.

12 yorum:

  1. Sevabına tatlıyı uzatsanız ehehe ��

    YanıtlaSil
  2. Adsız'a katılıyorum, tuzlu tuzlu çekirdek çitledim üstüne şahane olurdu.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çekirdek mi şimdi dizi izlerken iyi giderdi :)

      Sil
  3. kız iyi kilo almıyorsun bu tatlıları ben evde yapsam şimdiye koşuya başlamıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D sütlü tatlı olunca çok kilo aldırmıyo aslında tadı güzel olunca değer ;)

      Sil
  4. Offff sütlü tatlı denilince dibim düser annem artık kendin yap diyo :(( bi arada bloguniz çok sevimli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :) anneniz artık sizin yapmanızı istiyosa büyümüşsünüz demektir, insan kendi yapıp yiyince ayrı bir keyif oluyor ;)

      Sil
  5. Merhabalar. Sayfanızı bir arkadaşın sayfasında gördüm ve ilgimi çekti. Sitenize katılıyorum. Evet sayfanızı bir gezdim yaptıklarınız ve sunumlarınız gerçekten çok hoş. Ayrıca yemekler dışında farklı bilgiler de sunmuşsunuz. Bu çok hoş olmuş. Bende sizi sayfanı ziyarete bekliyorum. Sevgiler. http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çokk teşekkür ederim iyi ki geldiniz o zaman :) geldim bile

      Sil
  6. Sunum iştahımı daha da kabarttı diyebilirim :)
    Afiyetler olmuştur umarım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim olmaz mı çok severim bu tarifi :))

      Sil