4 Nisan 2016 Pazartesi

Balkonlar Çiçek Açsın

Balkon Dekorasyonu

Kendin yap yazılarını okumayı sevdiğim kadar yazmayı da çok seviyorum. Malum baharın gelmesiyle beraber hepimiz balkonlara çiçekleri ekmeye başladık. En azından biz Pazar günü çiçeklerimizi balkona dizdik. 

Yazın çok güzel rengarenk oluyor bayılıyorum o görüntüye :) Tabi bizim balkon bu fotoğraf karelerinde ki gibi değil. Olsaydı da ben 3-5 gün çıkamazdım oradan. Sabahtan akşama kadar çayımı yudumlar, kitaplarımı okurdum.
Bahçe, Balkon,Çİçek Tasarımları
Balkon Dekorasyon Fikirleri
Şimdi Gözde bu fotoğraflara bakarak ahh ahhhh dedi bile. Aslında çiçeklere çok iyi bakabilen birisi değilim odam da birkaç kez bakmaya yeltendim ama kuruyunca çok üzüldüm.
Bahçe, Balkon,Çİçek Tasarımları
Balkon Dekorasyon Fikirleri
Artık balkon da seviyorum sularını veriyorum o kadar. Birde size tavsiyem balkonunuza mutlaka fesleğen dikin. Muhteşem kokuyor elinizi yapraklarına değdirdiğiniz an o muhteşem kokusunu her yere yayıyor. 
Bahçe, Balkon,Çİçek Tasarımları
Balkon Süsleme
Kimler benim gibi balkon sever görebilir miyim? Önerdiğiniz çiçek varsa alabilirim. Geçen sene biberiye, biber, nane ve maydonoz diktik sabahları kahvaltı da çok güzel oluyor :)
Bahçe, Balkon,Çİçek Tasarımları
Balkon Süsleme
Okuduktan sonra kalbinizden gelen ne varsa çekinmeden yazabilirsiniz, yorumlarınızı bekliyorum. Barış dolu bir dünyaya uyanmak dileği ile..!

96 yorum:

  1. Fotoğraflara baktıkça içim açıldı hepsi birbirinen güzelmiş bizim balkonumuz kapalı olduğu için çok bir şey yapamıyoruz..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) kapalı balkon kötü bir nokta da belki daha güzelleri ilerde sizinle olur ;)

      Sil
  2. Daha önceki evimde güneş yüzünden bir türlü çiçeklerimi büyütememiştim ancak bu evimde en kısa zamanda balkonumu çiçeklendireceğim inşallah ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohh ne güzel şimdi bir sürü rengarenk çiçekleri dizersiniz :)) inşallah istediğin gibi olur her şey <3

      Sil
  3. Fotoğraflar çok güzel! :D Bizim bahçemiz var, annemin çeşit çeşit çiçekleri var. Bebek gibi bakıyor hepsine. :D Dekorasyonlar çok güzel gerçekten, insanın içi açılıyor. Ahh bir de baharda enerjimizi almasalar tam olacak. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknur ne güzeldir şimdi sizin balkon annem önceden çiçeklerine isim takıyordu allahtan vazgeçti artık :)) bahar geldi ya beni bıraksan 22 saat uyurum geri kalan 2 saatte de yemek yerim :D

      Sil
    2. Ahaha bende aynı durumdayım, bahar ayı temiz ama enerji bırakmıyor bizde. :D Annem bazen konuşuyor onlarla gülüyorum. :D

      Sil
    3. ahahah bizimki de konuşuyor nasılsın iyi misin sen çiçek mi açtın agucuklar hava da uçuşuyor :D kesinlikle enerjim gitti benim bir de polenler sıkıntı :/

      Sil
    4. Aynen çok sıkıntı polenler alrjim var öff :( Gözlerim mahvoluyor :(

      Sil
    5. ya sorma ilknur göz kirpiklerim alerji oldu direk kaşınıyor :((

      Sil
  4. İlk resim, tam benim hayalimin sadece 1 kısımlık görüntüsü :)) Terasım da yapmayı planlıyorum bakalım nasipse :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açelya yıpma bunu bana ya ıhııı koriş gibi bakış atıyorum sana ne kıskancam ki yoo yoooo valla kıskanmadım :) (kıskançlığından klavyenin iki tuşunu yedi)

      Birgün inşallah şöylee Ege, Akdeniz turu yaparsam börekleri kapıp sana gelicem o güzel terasta çayımızı içer dedikodumuzu yaparız :)))

      Sil
  5. Benim çocuklar doğmadan önce çok uğraşırdım toprak, çiçeklerle hatta saksılarımı kendim boyardım şimdi çok zor görünce resimleri çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocuklar olduktan sonra zor olur :) onlar büyüsün o zaman dikersiniz çiçeklerinizi :))

      Sil
  6. Balkon sevilmez mi hiç. O çiçekli balkonlara hep imrenirim. Ben de bahçeye cicek dikmek istiyorum ama taşınma durumumuz var malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay bende ilk fotoğraftaki gibi olsun çok isterdim ama şimdiki de küçük tatlı şirin :)) taşındığınız yerin balkonu belki daha güzel olur ;)

      Sil
  7. Bizim balkonumuz bu resimdekiler gibi peyzaj harikası değil ama rengarenk sardunyalarım var benim de. Tatile giderken çok zor oluyor, hele Kıbrıs gibi bir yerde 50 derece sıcaklık yazık oluyor çiçeklere:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo 50 derece mi :( çiçekler maaf olur gerçekten ama sardunya dediniz beni bitirdiniz sevilmez mi ki :) annem de rengarenk olsun diye emek veriyor :)

      Sil
  8. Fesleğenler, kokusu ile sivrisinekler üzerinde itici etki yaratıyor. Yazın pencere önünde bir fesleğen saksısı mutlaka olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında Burcu annem de o yüzden ekti bana da o söylemişti öğrendiğim de şaşırmıştım :)) çok güzel kokuyor :)

      Sil
  9. Fesleğen gerçekten harika katılıyorum sana Gözde, ve o fotolara baktıkça şu ofisten kaçıp kendimi doğaya atasım geliiyoo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh ahhh bende tabiat insanıyım çayır çimen olsun ağaçlar çiçekler 🍀gel birlikte kaçalım :))

      Sil
  10. ah keşke benim de balkonum böyle açık ferah olsa harika olurdu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım hepimizin hayali böyle, istediğimiz gibi yapabilsek ben direk pufları filan atardım ohh mis gibi kitap okumalık gökyüzü manzaralı :))

      Sil
  11. Benimde planlarım arasın da çicek almak en kısa sürede bende çiçekleneceğim :) Çok güzeller ama:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman markete gittiğiniz de mutlaka dikkatli bakın satılmaya başlandı her yerde şimdi ekmek için iyi bir zaman dilimi :))

      Sil
  12. çok özeniyorum bu balkonlara ordan ayrılmazdım heralde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir ben değilim o zaman birlikte özenelim :) tam sohbet edip huzur bulmalık dimi :))

      Sil
  13. İçin açıldı:) ne güzel...bakalım ben ne yapacağım bu yıl balkonuma...iyi fikirler bunlar...saol cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim çok bilgi vermedim aslında çiçeklerle şenlendirelim istedim :)) yazın akşam hafif rüzgar mis gibi çiçek kokusu ahh ahh ben yine gittim :))

      Sil
  14. bu hafta sonu bende diktim balkon saksılarıma. Menekşeler, çuhalar. o rengarenk görüntüsü zaten insanı mest ediyor.Fideler çıksın biber ,domates, fesleğen ..... vb de dikeceğim.Çok seviyorum bende balkon keyfini....Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi ay ne güzel anlattın :) bende bayılıyorum yazın rengarenk bir balkon da kahvaltı yapmaktan daha güzeli ne olabilir ki bir yandan uzanıp biberini, domatesini koparıp yesen ohh :))

      Sil
  15. Bizim balkonunda yok ama daha da güzeli war, müstakil bir ev :) Cicekler ile dolu bahçe.. Bol marul domates salatalık ekili topraklar.. :)Onların içinde gezmek tazetazekoparip biraz tıklayıp yemek.. herşeye bedel..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ınam nıptın sen şeyda :)) annenemin bahçesi de eskiden öyleydi erik, elma, ceviz ağaçları vardı çardağın altın da otururduk üstten üzüm asmalarını toplar yerdek :(( şimdi yok tabi hele çatıya çıkıp dut toplaması vardı ki değme keyfimize :)

      Sil
  16. Balkon bir evde en sevdiğim şey... Özellikle havalar ısınınca, akşamları çay kahve alıp sohbet etmek, kitap okumak öyle dinlendiriyor ki... Kendine ait küçücük bir köşe... Şuanki evimde balkonum yok Gözde :(( Keşke olsaydı... ne güzel olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blana :(( inşallah çok daha güzelleri olur o zaman istediğin gibi süslersin bende balkon da insanın kendine ait köşesinin olmasını çok seviyorum kitap okumak için birebir :))

      Sil
  17. balkonumuzda yillarca rengarenk ciceklerimiz oldu annem bikinca hepsi soldu gtti tabi simdi bombos nasil ozendim anlatamam feslegenlerimizde vardi Ciceklerden tek hatrladigim küpeli cicegiydi renkleri cok hosuma giderdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küpeli çiçeği mi bak ilk kez duydum süslü :)) annem de inşallah bıkmaz birgün yoksa bende üzülürüm yazın çok seviyorum o renk cümbüşünü <3

      Sil
  18. Benim balkonum çok güneş alıyor. Sardunyalarım olur her yaz, ben de çok seviyorum balkonda çiçek...yazları hep balkondayız çocuklarla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gündüz bizimki de çok güneş alıyor ama akşam güneşi batmaya yakın ne güzel oluyor :)) anne güncesi sardunya 😍bizde hep balkondayız bana ses et hemen gelirim :)))

      Sil
  19. Fotoğraflar bir harika
    Benim balkonu da kapattirmistik bir zamanlar 1. Kat olması sebebiyle ama yinede her yıl dikiyorum çiçek :)
    http://umudunyolcusu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne yazık ki ilk katta oturunca öyle problem oluyor :/ Ama yine de çiçekleri ekmemize engel değil <3

      Sil
  20. Komşu kızı! balkonum minnacık ama fotoları görünce de insan heveslenmiyor değil hani :)))
    Ben çiçek seven bir tip değilim lakin işe yarar şeyler dikmen hoş olmuş ahhahaaa :))
    Balkona siklemen de yakışıyor, beğeniyorum bilesin ;) Alır bakar mıyım hayır ama görüntü olarak iyi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. komşum :)) minnacık olsa da dik canım nolcak bir tane de rüzgar gülü koy ohh mis :) ilk kez duydum ve baktım müthişmiş :)) dip not: annem dikiyor yahu ben yanın da toprak eşeliyorum elletmez bana 💕💕

      Sil
    2. hihihi :) Annen saolsun o zaman :))) Yok yaa bana göre değil, belki bonzai olabilir o da evde :)))

      Sil
    3. ahahah komşu ya valla delisin :)))

      Sil
    4. ah kalbim ben senden çok çektim valla sen delisin delisin :)))

      Sil
    5. ahhahahahhahahah ya yıpmaaa 😂 feno iyi ki varsın 💖💖

      Sil
  21. Ne güzel fotoğraflar gözüm gönlüm açıldı ;)
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim benim de aynı şekilde :))

      Sil
  22. hayalim balkonlu geniş bir ev sahibi olmak :) o zaman çiçek de koyarım masada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah hangimizin hayali değil ki bende kocaman balkonu olsun istiyorum masaydı pufuduk yastıktı artık Allah ne verdiyse ev gibi yaparım balkonu :)))

      Sil
  23. balkonsuz olmaz balkon yok diye ilk evlendiğimde evi sattırdım şimdi 3 balkonlu yerdeyim :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hay maşallah dedim :)) bence çok güzel yapmışsın bende balkon olmayınca daralıyorum orası kaçış noktası gibi ^.^

      Sil
  24. Hello, my name is Lucy and I´m blogger from Czech Republic.
    Do you want to follow each other?
    If you want, than follow me, and let me know in comments, so I can follow you back with pleasure.
    We can follow each other on Instagram @lucittar and on Facebook FanPage - https://www.facebook.com/lucieruzickova.blogspot.cz/, let me know in the comments so I can follow you back.
    FASHION & BEAUTY

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım sen ne yazdın bu kadar allasen :)) I'm following ;)

      Sil
  25. Ahh dedim bende :) İçim açıldı yahu yeni yetişebildim postuna gerçi ama ellerine sağlık kuzum! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun geç olsa da geldin ya mühim değil ^.^ dimi çok güzeller insanın baktıkça huzur bulası geliyor :)

      Sil
  26. çok güzel kareler gerçekten , çiçek bakabiliyorum fakat bakmamayı tercih ediyorum çünkü özellikle yazın memlekete gidince aklım onlarda kalıyor , ileride sabitlenirsek bir yere ama çok istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh annem de böyle işte bir yere gidelim aklı kalıyor sonra döndüğümüz de solduysa hemen yenisini eker :( bende bakamayanlardanım ne yazık ki annem olmasa çok zor :)

      Sil
  27. ah ah yaa böyle evlerde oturanlar var mı yaaa of yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ahhh deep aynı sorunun yanıtını bende merak ediyorum doğrusu :))

      Sil
  28. Beautiful porch ideas. Thx for sharing. Happy Tuesday, girl.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    YanıtlaSil
  29. Hepsi birbirinden güzelmiş bizim balkonumuz çok küçük. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim belki ilerde çok güzel bir balkonunuz olur :))

      Sil
  30. Balkonlar ve balkonlardaki çiçek düzenlemesiyle ilgili yarışmalar oluyor. Sanat eseri gibi balkon düzenliyorlar. Fransa'da, İngiltere'de olsa saray bahçesi bile düzenletirler o balkon sahiplerine o kadar güzel yani. Fotoğrafları görünce aklıma geldi yazayım dedim... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülal iyi ki söyledin bende ilk kez duydum ve çok hoşuma gitti :)) bende balkon süslemelerini çok seviyorum rengarenk çiçekler hele tavandan asılanlara bayılıyorum :)

      Sil
  31. İlk iki balkona öldüm, bittim, bayıldım...:)))çok güzel. Ben de çok seviyorum ama Bücürük bitkilere düşman:( çiçek koyamıyorum balkona, eve...:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy ama sen onlardan çok daha güzellerini yaparsın ki ^.^ tam da dicektim işte bücürük çiçekleri koparır o açıdan kötü olmuş. arkadaşımın kedisi çiçekleri çok seviyo gidip gidip kokuluyor o zaman burnundan öpesim geliyor :)) ama arada koparmayı ihmal etmez :)

      Sil
    2. Kediden kediye fark ediyor Gözde'ciğim, mesela melek olan kedim Prenses hiç ilişmezdi çiçeklere, güzel güzel bakardım, Bücürük bebekken baktım ısıra ısıra kopartıyor:))))kendi de zehirleniyor:(((hemen konu komşuya verdim çiçekleri...

      Sil
  32. Great items Really interesting post...thx for sharing! xx

    YanıtlaSil
  33. İç açan, huzur kokan post olmuş gözdeeee bayıldım görsellere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımmm :)) dimi huzur kokuyor resmen ah ahhh :)

      Sil
  34. Fikirler çok hoş, bloguma herkesi beklerim sevgiler
    Tasarım Evinden

    YanıtlaSil
  35. Burayı bulsam daha çıkmam :))

    YanıtlaSil
  36. Fotoğraflara baktıkça iç çektim resmen aşırı güzel bir görüntü :)
    Şu fesleğen fikrini yazdım aklıma ilk alacağım çiçek o olacak ki :)
    Emeğine sağlık süper kareler bulmuşsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi ya bende huzur istiyorum :(( fesleğen şahane oluyor bak ;)
      teşekkür ederim güzellik ^.^

      Sil
  37. BEN BEN BEN !!!! Balkon sezonunu açmayı dört gözle beklemekteyim :) Çok severim Gözde hem balkonu hemde çiçekleri ...En kolay yetişen hiç nazlanmayan balkon çiçeği sardunya.... Mutlaka balkona sardunya ek..Çok sulama sadece sabahları yapraklarına su püskürt ..çiçeklerine getirme püskürttüğün suyu :)) Çiçekler eşliğinde kahveni içerken beni hatırla canımcım :))) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahha seni tahmin ettim ben zaten :) şimdi sen miss gibi yaparsın balkonu :)) ayy ne güzel dedin bakmaz mıyım biz zaten bir sürü alıyoruz tek seferde sardunya da alırım <3

      Sil
  38. ah balkon sezonunu azıcık açtık gözdecim. benim balkon sade , çiçek felan yok çok güneş alıyor beceremedim bir türlü. ama masamda çay kahve kuş sesleri kitap oh az kaldı. beklerim çaya kahveye ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy ıma yıpma bana bunu nolur :)) çay, kuş sesi, kitap varsa e daha ne olsun zaten :)) çok teşekkür ederim son zamanlar da dışarı çok çıkamaz oldum :/

      Sil
  39. Çok güzel balkonlar. Ben çicek sevgimi bahçede yasiyorum. O çicek açinca ayrilamama durumu bende de var. Eminim benim bahçemi görsen sen de ayni duygulari paylasirsin. Herkes çiçek bitki sevmiyor ne yazik ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyyy ama deme demeeee :))) ben en çok onları sulama kısmını seviyorum çok keyifli oluyo :) birde onlara bakınca huzur buluyor insan sevilmez mi çiçekler, kuşlar mis gibi hava huzur ^.^

      Sil
  40. Öyle bir balkonda sonsuza kadar kitap okuyup mutlu yaşamak istiyorum. İçim açıldı be :) Ben sınavlardan kafayı yemek üzereyim zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahha dimi dimiii bende hiç sallamıyorum bu umursamamazlık neyse :D şu balkonlardan istiyorum bınane bınane :)))

      Sil
  41. merhabalar balkon dediniz bende bu sıra balkonuma taktım çünkü balkon benim için açık alanda evdeki cafeteryamız olarak düşünüyorum, malesef çiçekler beni hiiç sevmiyor çünkü onlarla yeteri kadar ilgilenemiyorum :( çok aldım hep kurudular ama maydanoz, reyhan ,yeşil soğan, biberiye ,fesleğen vazgeçilmezlerim tabii ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çiçeklere bende bakmayı beceremiyorum çok kızıyorum kendime hep kuruyorlar :( annem olmasa bende bakamazdım o ilgileniyor ben sadece yardımcı oluyorum :)) fesleğen ahh beni bitiriyor çok severim :)

      Sil
  42. ahahhaha :))) beni bıraksan yatarım orada o derece yani seviyorum ^.^

    YanıtlaSil
  43. ah ahh belkim iler de olur böyle balkonlarımız bende bu tarz çok seviyorum :*

    YanıtlaSil
  44. aaaah ahhh! havalar ısınsa da balkondaki zavallı tohumcuklarım yeşerse. biz de sevgilimle balkon muhabbetlerine başlasak artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annem hergün bakıyor bizimkiler tomurcuklanmış şuan onlar açsa da balkon da rahat rahat otursam diyorum :)))

      Sil
  45. Yazın bende bu görüntüyü çok seviyorum ama kışın olmuyor tabi :))

    YanıtlaSil