29 Aralık 2015 Salı

Dergiden Mumluk Yapımı

Dergiden Mumluk Yapımı
Bugün kısa önce gördükten sonra çok güzel bir fikir kesin denemeliyim dediğim evde basit mumluk yapımından sizlere bahsetmek istiyorum. Bu mumluğu yapmak hem diğerleri gibi zahmetli olmayacak hem de evdeki malzemeleri değerlendirebileceksin.

İlla el becerinizin olmasına da gerek yok tek ihtiyacınız olan şey bir dergi, cam bardak ve mum. Yapımını merak edenler için işte dergiden mumluk yapımının detayları sizlerle..

Evde bulunan bir derginiz varsa ya da sevdiğiniz begendiğiniz bir fotoğrafta olabilir bir makas yardımıyla dikkatlice dış hattından kesin. İlla anlamlı bir fotoğrafta olması gerekmiyor el yeteneğim var diyenler için yazıların olduğu bir dergi sayfasının yükselip alçalan binalar şeklinde de kesebilirsiniz.
Dergiden Mumluk Yapımı
Orta kısımların da bazı yerlerine pencereler de açabilirsiniz diyorum. Gelelim sonrasında ne yamanız gerektiğine kavanozun içine oturtturabilmeniz için görseli rulo şeklinde sarın ve bir bandı kestikten sonra içine katlayıp çift taraflı yapıştırıcı haline getirin. 

Fotoğrafın rulo ucunu içinden görünmicek şekilde bant ile yapıştırın. Umarım çok karışık anlatmamışımdır :) Eğer evinizde cam kavanoz varsa onun içine de koyabilirsiniz, daha önceden kullandığınız bir mumluk bardağı varsa onu da değerlendirebilirsiniz tekrardan. 
Dergiden Mumluk Yapımı
Cam kavanozun içerisine görseli yerleştirdikten sonra da küçük 20'li paketler halinde satılan mumlardan yerleştirin. Büyük bir mum koymamaya çalışın kağıdı yakabilir nolur nolmaz. 

Bunun yanı sıra gazete kağıdından şekille kesimle yine kavanozun dışına yapıştırılmış bir tasarım gördüm. Bunda da aynı şekilde korkarım yanar diyosanız mutlaka kavanozun dışına yağıştırın. 

Mum yakıldığı zaman çok şık duruyor. evinizde her yerde satılan mumlar yerine bu şekilde bir tasarım mutlaka daha hoş gösterecektir. Kendinize çok iyi bakın, hoşçakalın..

6 yorum:

  1. Ben de bir doğumgününde annemin fotoğraflarını kâğıda çıktı alıp bardağa yerleştirmiştim. Elektronik mumlardan koymuştum içine, çok güzel olmuştu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar düşüncelisiniz gerçekten çok hoşuma gitti bu fikir :)

      bende mum fotoğrafı yakıcak diye korkuyordum tedi de görmüştüm elektronik mumlardan bende evdekileri öyle düzelticem fikir için teşekkürler ;)

      Sil
  2. Aaa çok güzel.. Denemek istiyorum çocuklarla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle deneyin ben yaptım çok güzel oluyor :) kağıdı kavanoz içine yapıştırmayın yanma riski olabiliyor ;) dışına kaplayın

      Sil
  3. A bayıldım Bu fikre. Hobi sever olarak yapmalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Nilgün Hanım, çok şık oluyor 😌😌

      Sil