14 Ocak 2016 Perşembe

Koltuklarınızı Küçük Bir Detayla Daha Havalı Gösterin

Dekoratif Yastık ve Kırlentler
Evlendiğimde benim de kendi de oturma salonumda evime uygulayacağım basit ve güzel bir detaydan sizlere bahsetmek istiyorum. Oturma gurubunuz beyaz veya başka renklerde olsun herkesin rahatlıkla yapabileceği veya almak isteyenler alabilir kırlentlerle nasıl evinize daha hoş gösterebileğinizi anlatmaya başlıyorum.

Ben oturma grubunda beyazdan yanayım evi daha ferah daha temiz gösteriyor gibi, tabi bu benim düşüncem denemeden söylemesi kolay oldu. Her neyse eğer sizde beyaz renk bir oturma grubuna sahipseniz üzerine rengarenk kırlentler koyarak daha havalı gösterebilirsiniz. 

Ben çok üşenirim yapmaya diyorsanız ikea'da hazırları satılıyor, gel gelelim her yerde bulamayacağınız ve benim de çok sevdiğim kendinizin yapabileceğiniz modellere. 
Keçeden Yastık Modeli
Keçeden Kırlent Yapımı
Örgü örmeyi biliyorsanız (bir ters bir düz olanından) kare küçük yastığın ölçüsünde bir örgüyü örün. Üzerine düğmeleri dikerek el yapımı yastıklarınızı yapabilirsiniz.

Benim gibi örgü örmesi bilemeyenlerde üzülmesin hazır 2-3 tl ye satılan düz renk yastık kılıfını alın takın üzerine hazır şablonlar satılıyor onlardan bir kaç tane alın. Onun fiyatıda çok uygun. Mesela kelebek desenlerini bir adet renkli keçe üzerinden şablon olarak kesip alın ve elinizle üzerlerine dikin. Sadece orta kısımdan kenarları dikmeyin.  
Örgü Yastık Kılıfı
Rengarenk Yastıklar
Ben zaten çok yetenekliğim kıs sen ne diyorsun çekil git şurdan derseniz Allah ne verdiyse kırlentlerin üzerine model çıkarabilirsiniz. Ben en çok örgü olanları seviyorum. Kışın sarıl sıcacık uyu, bir de üzerine örgü battaniye at, ev oldu mu sana havalı.

Sonra evinize her gelen misafir sorar tabi bu kırlentler nerden diye sizde bir güzel çayınızı höpürdeterek el marifetim dersiniz onlarda çatlar kıskançlıktan. Tabi çok çatlatmayın sende yetenek varsa yap istersen çok kolay diyin :)
Rengarenk Kırlentler
Dekoratif Yastıklar
Ben beyaz koltuk takımı dedim ancak siz illa beyaz algılamayın, hangi renk koltuğunuz varsa onun üzerine uygun renklerde yapabilirsiniz. Seçtiğim görseller kılavuzunuz olabilir, çocuklarınızın odalarına da yapabilirsiniz.

Okuduktan sonra kalbinizden gelen ne varsa çekinmeden yazın, zira yazdıklarınız benim için çok kıymetli! Her güzel yorum veya olumlu eleştiri benim için ayrı bir yere sahiptir :)

29 yorum:

  1. Hepsi çok çok güzel bunların ben çok sıkıntlı biriyimdir keşke yapabilsem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma bende örgü yapabilsem örerim ama birisinin göstermesi lazım :) biz en iyisi ikea'dan alalım :D

      Sil
  2. annem gençlik dönemimizde girişe yuvarlak örgü kilim sererdi o aklıma geldi bunları görünce :) hepsi birbirinden güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay aynısı annanemde vardı :D benim çocukluğumda üstüne az meyve suları dökmedik :))

      Sil
  3. Bence çok güzel olmuş. Bende yapmak istiyorum ama bende ne gezer o yetenek... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen bendensiniz desenize bende örgü öremem ama keçelerden yapmak gerçekten çok kolay deneseniz yaparsanız ;)

      Sil
  4. Tam aradığım şey ben de evde bir kaç değişiklik yapmak istiyorum fikir oldu teşekkür ederim :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman çok işinize yarayacak, çünkü kime anlatsam bayıldı bu fikre :) kendiniz örüp bide yastık kılıflarını hazırlarsanız çok şükela olur ;)

      Sil
  5. Yaratıcı ve güzel fikirler :)

    YanıtlaSil
  6. Mrrhab blogunizu ve bu guzel fikirlerinizi cok begendim evim oldugunda mutlaka uyhularim.(annem izin vermiyor) ev ojun olunca :)) -blogunuzu takibe aldim blogumada beklerim mutlaka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende artık kendime evime yaparım diye düşünüyorum :)) çok teşekkür ederim geldim bile..

      Sil
  7. Mrrhab blogunizu ve bu guzel fikirlerinizi cok begendim evim oldugunda mutlaka uyhularim.(annem izin vermiyor) ev ojun olunca :)) -blogunuzu takibe aldim blogumada beklerim mutlaka

    YanıtlaSil
  8. bunlar ne kadar güzel, bayıldım

    YanıtlaSil
  9. Benim evde sarı koltuğa denicm bunu :)

    YanıtlaSil
  10. ikeadakiler de güzel ama emek ile yapılanlar başka, ayrı bir keyif :)
    Ben keçeden baykuş falan yapmıştım, başına geçince oluyor gerçekten :)
    Güzel, keyifli paylaşım için teşekkürler ki ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. el yapımının yerini bence de hiç bir şey tutmaz :) baykuşlu yastık da çok güzel olur ;)

      Sil
  11. bende bol yastık sevenlerdenimdir renk renk olsun eve farklı hava katsın isterim. ama çok üşengeç olduğum için hazır satılanlar daha cok ilgimi çekiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende rengarenk yastıklara bayılarım eve canlılık katıyor :) arada hangimizde olmuyor ki o üşengeçlik :))

      Sil
  12. Ay harikalar ben örmeye karar verdim ki :) takipteyim sizide beklerim:)
    http://gullugalaksi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana o zaman <3 hoşgeldiniz uğrayacağım blogunuza ;)

      Sil
  13. Renkler harika:) gerçekten sade olan odalara çok şık bir hava katar bu renkli kirlentler... paylaşimin çok iyi oldu...baharda insan evde degisiklik yapmak istiyor bu da iyi bir fikir oldu...teşekkürler paylaşım için...bloğunu takibe alıyorum hemen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım benim :)) çok masrafa da gerek yok rengarenk kırlentlerle baharı getirdik mi içimiz açılsın <3

      Sil
  14. Ben de beyaz koltuk çok istemiştim evlenirken, çok kirlenir diye alamamıştım, onun yerine antrasit aldım.

    ayrıca örgüden kırlent yaptım, çok güzel oldu. Örgü bilmememe rağmen. atkı örmeyi biliyorum ve saç örgüsünü biliyorum. biraz genişce yapınca al sana güzel bir kırlent :)) Hatta detaylarını belki blogumda da yazarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay suan nasıl mutlu oldum kesinlikle blogunuza yazın çünkü bende sadece atkı bi ters bi düz örerim merak ettim ben yere koymak için büyük bir örgü yapacağım :))

      Sil