14 Ocak 2016 Perşembe

How I Met Your Mother Sevenler

How I Met Your Mother
Aranızda kaç kişi benim gibi how ı met your mother hastası?? Evet bu dizi benim için oldukçu uzun soluklu diyebilirim. Diziyi 2006 yıllarında her hafta cnbc e de çıktıkça izlerdim. O zamanlar çok fazla internetten oturup sezon sezon dizi izlemişliğim yoktur. Artık önüme hangi bölümü çıktıysa Allah ne verdiyse izlerdim :)

Üniversite döneminde okulun açılmasına kısa bir zaman kala oturup ilk sezonundan izlemeye başlamıştım. Yabancı dizilerin en sevdiğim yanı 20 dakikaka bir bölümü bitirebilmeniz. Saatlerce bir bölümü izlemek zorunda kalmıyorsunuz, e haliyle bizim dizilerle kıyasladığınızda nerdeyse her bölümüyle sinema da bir film izlenir. 


Dizi geçtiğimiz sene 9. sezonunu da çekerek finalini yaptı. 2005 yılından 2014 yılına kadar tam 9.sezon ilgi görmüş bir dizi. Kişkeee hiç bitmeseydi diyenler var mı aranızda benim gibi, sanırım her şeyi Ted'in eşinin gelmesi bozdu. Zaten karakteri oynayan kızı çok sevemedim onca sezon bekle bekle çıka çıka öyle biri mi yani. Valla kızı gördüğüm de küçük emrah gibi çattım kaşlarımı, olmamış alın bunu burdan diyesim geldi.
How I Met Your Mother İzle
How I Met Your Mother
Neyse şimdi ordaki yaramı çok deşmeden diziye kaldığım yerden anlatmaya devam ediyim, ben bir oturuşta 2, 3 bölümünü peş peşe izliyorum. Anca doyduğumu hissediyorum. Öyle öyle derken zaten 1 sezonu bitirmek bir haftanızı bile almıyor. En son 8. sezonu izledim ve orada bıraktım.

Yüreğim son sezonu izlemeye el vermiyor :) Biliyorum ki bittiğin de Barney'i bir daha görememek beni üzecek. Bunu bildiğimde tekrar diziyi başa aldım, yine ortalara gelince izlemeyi bıraktım. Biraz saçma oldu ama bütün çabam 9. sezonda veda edişlerini görmemek için.
How I Met Your Mother Komik Replikler
How I Met Your Mother İzleyenler
Ne kadar kaçarsam kaçayım eninde sonunda 9.sezonu izleyeceğimi biliyorum. Bu arada diziyi aranızda hiç izlemeyen varsa konusu özetle şu şekilde. Ted diye elimizde mimar olan bir adamamımız var, yıl olmuş 2030 karşısında bir kız bir erkek çocuğu anneleriyle nasıl tanıştığını evlatçıklarına anlatmaya başlıyor. Bütün hikayede bunun üzerine kurulu oluyor tabi.

Ted "Size annenizle nasıl tanıştığımı anlatacağım." der ve dizi 2005 yılına döner. Dizinin 2005 yılına dönmesi ile Ted'in en yakın arkadaşı saf mı saf olan Marshall ile üniversitede tanışıp eve çıkarlar. Sonra aralarına zeki kızımız Lily katılır. Marshall ve Lily sevgili olup ileri ki sezonlarda evlenirler birde tatlı mı tatlı bir erkek çocukları olur.

Gelelim benim en sevdiğim iki karektere hiç kuşkusuz en sevdiğim adamım Barneyyyy! Oda Ted, Marshall ve Lily ile arkadaş olur gruba sonradan eklenenlerden. Asla ama asla ne iş yaptığını 8. sezon boyunca anlayamadım. En beğendiğim Barney esprisi tabiki 'efsa-nevii'..
How I Met Your Mother Barney
How I Met Your Mother Replikleri
Hayatında ilk aşık olduğu kız onu takım elbiseli yağuz bir delikanlıyla aldatınca bu garibimde artık takım elbise giyip çapkın bir erkek olmaya karar verir. Kimse Barney'in ofiste ne iş yaptığını anlamaz, Marshall bunu öğrenmek için elinden geleni yapsada :)

Benim en sevdiğim diğer karakterlerden birisi de Robin. Bu hanım kızımız da çok güzel valla kendisini çok beğeniyorum sabah haberleri sunmaktadır dizide. İlk olarak Ted'in sevgilisi olarak diziye dahil olur, ardından son kapanışta Barney ile evlenir. Hafif bir Kavak Yelleri gibi oldu ama korkmayın o keder de değil burda..
How I Met Your Mother 9.sezon
How I Met Your Mother 
İşte ana karakterler bu şekilde, son sezon da Ted'in o kadar sezon merak ettiğimiz eşi dahil oluyor ama ondan bahsetmiyeceğim, çünkü sevemedim beeee kardeşim :) Dizi için daha çok satır satır yazardım ama hem sizi sıkmak istemiyorum hem de dizinin büyüsünü bozmak istemiyorum. Bu arada taksici Ranjit'i de unutmamak lazım ona da çok gülmüşümdür.

Grubu kıskanmıyor muyum tabiki de bende böyle eğlenceli bir grup arkadaşımın olmasını isterdim. Her akşam aynı yerde aynı masa da toplan filan çok şükela olurdu feket, aylık kız genel konseyi toplanmalarını vazgeçmem arkadaş bizi de çok ezdirmiyim didim.

Neyse merak eden olup aranızda izleyen veya şu uzun yazıma katlanıp okuyon olursa benden mutlusu olmaz. Kendinize çok ama çok iyi bakın görüşmek üzere..

38 yorum:

  1. bence en tatlısı ted :) bu arada sonunu izlemediysen izleme çünkü olmamış zaten çoğu kişi eleştirdi barney ile robini boşandırmaları tam saçmalıktı!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ted'in üniversite halleri en komik sahnelerinden :) eninde sonunda izlicem inşallah çok da kötü bitmez :D

      Sil
    2. sonuna gelmemiştim niye spiler verdin

      Sil
    3. dizinin sonuna daha gelmedim niye spoiler verdin

      Sil
  2. Marshall gibi eşin olsa daha ne istersin sdam sonunda yargıç oldu bu arada tespitler 10 numara.. kavak yellerine de düşününce benzedi ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahah yalnız marshal'ı düşünürsek ailesinin en kısasıydı bizler için en uzun adam nerdeyse :D boynu tutulur insanın

      Sil
  3. AA ben bu diziyi izliyorum şuan da ilk sezonundayim. Birçok şeyi önceden öğrendim sayende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay o zaman kötü mü ettik her şeyi söyledik :/ bende finali öğrendiğim de uyuz olmuştum :))

      Sil
  4. ben de çok severdim yalnız değilsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman how ı met your mother sevenler olarak çok tıtlıyızzz :D

      Sil
  5. çok severdim. Aileden olmuştu karakterlerde. Başından sonuna şahaneydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi ya ben her izledikten sonra sanki onların masasında oturan bir arkadaşlarıymış gibi hissesiyorum. Çok samimi ve eğlenceli bir dizi keşke hiç bitmeseydi :(

      Sil
  6. Ben de arka arkaya bir sürü bölümünü ve sezonunu izlediğim bir dönemden geçmiştim. Sonraki sezonları takip edemedim ama niyetliyim. Kafa dağıtmak icin ideal:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir kere sarınca peş peşe sekmeler açılıveriyor :) katılıyorum size ;)

      Sil
  7. Paylaşımın çok güzel olmuş Gözde'nin blog Günlüğü!
    Diziyi açıp sezon sezon izlemedim ama tv de -senin gibi- bölüm denk geldikçe izlemişliğim var, eğlenceli diziler hakkımı kore de kullanırıyorum sanırım :)
    Genelde yabancı dizilerde the vampire diaries, house, chuck, supernatural gibi şeylere takılı kaldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim ni demek :) the vampire diaries, supernatural bunları sevemedim bir türlü gitti..

      Sil
  8. BENDE İZLEDİM HARİKAYDI :=)

    YanıtlaSil
  9. ted sen ne tatlısınnn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam şapşal ya :) üniversite dönemindeki saçı beni benden alıyo :D

      Sil
  10. bu yazıyı görünce bile ne kadar mutlu oldum, sonuna kadar barney diyorum ;) yalnız değilsiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim şimdi <3 barney tek kelime efsaneee :D

      Sil
  11. Ben de öyle tv'de denk geldikçe izliyordum ama tamamını izlemedim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende denk geldikçe bakardım hep, sonra en baştan izleyince daha keyifli oluyor ;)

      Sil
  12. Eskiden çok izlerdim. Avusturya da bitti eski bölümleri veriyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman sizde bizdensiniz :) evet 2014 yılında bitti, bitmese ne güzel olurdu :D

      Sil
  13. Ben arda sırda Tvde denk gelince seyrederdim. Bence arda iyi gelirdi. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. akşamları tam böyle tv karşısında uyumaya yakın gece yayınlıyolardı çok severdim :)

      Sil
  14. Kaç kez bitirdim bilmiyorum bu diziyi.O kadar çok seviyorum ki:)
    Hala daha kafama esince rastgele bir bölümünü açıp seyrediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde tekrar tekrar izlesem vazgeçmeyeceğim bir dizi :) o zaman aramıza hoşgeldin ceyda ;)

      Sil
  15. HIMYM benim de sevdiğim dizilerden biriydi. Son sezonunu heyecanla beklemiştim ama çoğu kişi gibi ben de sevmedim. Ama sen Robin'i seviyorsun sonunu sevebilirsin bence :)) Robin benim sevdiğim bir karakter değildi, o yüzden Barney'i ondan kıskanırdım :D Ben anneyi çok sevmiştim hatta son sezonu anne ve Barney için izledim diyebilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende şu son sezonu izleyip izlememe konusunda karasızdım ama robini de barneyi de sevdiğim için kıyamıyorum boşandırmışlar :D barney'i sevmeyen yoktur sanırım çok tatlı :)

      Sil
  16. Merhabalar, Bloğunuzu Kore fenomeni sayesinde keşfettim :)
    Bu paylaşımı görünce yorum yapmadan olmazdı . Ted ile tanışmam tam ergenliğin son dönemecine denk geldi. Bu yüzden Ted'i ayrı bir hayranlıkla izlerdim:) . En son kaçıncı sezonda bıraktım hatırlamıyorum ama fırsat bulunca yapacağım işlerin başında geliyor tüm bölümleri bitirmek.

    YanıtlaSil
  17. ne kadar mutlu oldum iyi ki geldiniz, hoşgeldiniz :) bende 15 yaşında izlemeye başladım ve ilk zamanlar hep ted için izlerdim sonra barney'in esprili beni daha çok güldürmeye başladı :))

    YanıtlaSil
  18. Ay ben son sezonu kıyıp izleyemiyorum vedalaşamıyorum :D Barneyy adamım :)))

    YanıtlaSil
  19. İzlediğim en iyi diziydi. Tam 9 sezon robinin saçmalıklarını izledik ama en sonunda güzel bir son oldu

    YanıtlaSil