29 Ekim 2015 Perşembe

Sıcacık Bir Kitap: Böğürtlen Kışı

Böğürtlen Kışı Kitabı
Kitabın kapak tasarımına baktığınız da her ne kadar içiniz üşüse de içinizi sımsıcacık yapabilecek bir kitap Böğürtlen Kışı.. Geçen sene bu zamanlar da aldıktan sonra yaklaşık olarak Aralık ayıydı sanırım yılbaşına az kalmıştı okumaya başladığımda.

Ben kitabı rafta gördüm dedim dışarda karda atıştırıyo bu havada iyi gider hazır hava soğuk evde pijama, çay ve battaniye modundayım. O dönemde biraz yeni kararlar aldığım dönem kafam karman çorman içim sıkkın kitabın kapağını açtığım an karşıma çıkan yazı 'Herkes kendi hayat yolunda acılar çekip iyileşir'. Ben tamam dedim bu kitap benlik ve moduma da uygun..

Başladım okumaya iyi hoş sayfaları usulca ardı ardına çeviriyorum. İlk başta romana adapte olmaya çalışıyorum derken bi baktım Vera ve Daniel'e ne olucak derdine düştüm. Sarah Jıo o kadar akıcı yazmış ki normalde sindire sindire okurken sayfaları yalayıp yutup hücum ettim (Abartıdan öldü). Gerçekten de dedim bu çocuk neredeyse Claire'nın bölümlerini atlayarak okuyacaktım zaten ilerileri bi önden okudum. 

Neyse dedim geç oldu artık yarına kalsın. Sabah uyanır uyanmaz kitabı elime aldım başladım yeniden okumaya. Yatağın içine yorganı üzerime kadar sıkıca çektim dışarda hava buz gibi ben Vera ve Claire arasında mekik dokuyorum. Benim de kitap okurken en sevdiğim şey kalemle hoşuma giden yazıların altını çizmek. Sonrasında altını çizdiğim yazıları küçük defterime not etmek oluyor. Böğürtlen Kışı'nda not ettiğim bu yazıyı çok seviyorum. 'Dikkatli ol! Göz açıp kapayıncaya dek, sevdiğin her şey elinden alınabilir.'
Akşam oldu ben kitaba kaldığım yerden devam ediyorum mümkünatı yok elimden bırakamıyorum. Gece dedim artık yeter uyuyayım. Yapamadım. Vera beni rahat bırakmadı kafama takıldı bi kere yok illa okuyacağım. On yedinci bölümden sonra artık nasıl kaptırdıysam ezan sesiyle kendime geldim. Hava yavaş yavaş aydınlamaya başlarken ben kitabın kapağını kapatmıştım. İçinde garip bi burukluk oluştu. 

Yani nasıl anlatılır bilmiyorum ama en çok Vera yaraladı beni. Sizlerde kitabı okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız okuyanlar zaten anlamıştır demektir. Hiç tahmin etmezdim gerçekten Sarah Jıo'yu bu konuda tebrik ediyorum, bu kadar güzel bir roman bu kadar güzel bir kitap yazdığı için.. Sonrasında iki kitabını daha okumama vesile olduğu için. 

Diğer kitaplarını size sonraki yazılarım da anlatacağım. Şimdilik benden bu kadar. Hazır bu soğuk havalarda sizi şaşırtacak ve sürükleyecek bir kitap arayışındaysanız Böğürtlen Kışı doğru adres diyorum. 


@Fotoğrafların izinsiz kullanılması yasaktır..

8 yorum:

  1. Kesinlikle,yazınızı beğenerek okudum.Bende yeniyim buralarda severek takip edeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) blogunuza göz attım her şey dilediğiniz gibi olsun ;)

      Sil
  2. 'Dikkatli ol! Göz açıp kapayıncaya dek, sevdiğin her şey elinden alınabilir.' söz beni benden aldı Bende mutlaka alacağım bu kitabı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok güzel bir söz, kesinlikle okumalısın. Claire editör bu bile seni okuman için etkileyecektir, seveceğine eminim ;)

      Sil
  3. bu kadının bütün kitapları ayrı güzel çocuklardan işten güçten vakit kaldıkça okumuştum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende bitirdikçe yenilerini alıyorum hepsi birbirinden güzel :)) işiniz zor çocuklar varsa malum.

      Sil
  4. Sarah Jio nun ilk ve benimde kuduğum ilk kitabıydı.

    Herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende sarah jıo ile bu kitabı sayesinde tanıştım iyiki de tanışmışız :)

      Sil