2 Ağustos 2016 Salı

Konuk Yazar | Kırmızı Rujlu Blog | Mac Far Bazı İncelemesi

Mac Prep+Prime 24-Hour Eye Extend
Merhaba...

Bu yazımda, Mac Prep+Prime 24-Hour Eye Extend far bazından bahsedeceğim. Far bazlarını tüm makyajlarımda kullanıyorum, bu baz da uzun süredir kullandığım ve performansından memnun kaldığım bir ürün.


Far bazları hayatıma gireli uzunca bir süre oluyor. İlk başlarda, ten rengi toz bir farla tüm göz kapağımı nötürlerken, sonraları Mac paint potlardan soft ochre ile bu işlemi bir üst seviyeye taşımıştım. Uzun süre de, soft ochreyi kullandım ve günlük olarak başka bir ürüne ihtiyaç duymadım. Fakat evlilik hazırlıkları kapıya dayanınca, gelin makyajımda bir paint pota güvenmek mantıklı gelmedi. Özellikle düğünümde eyelinersız, bol far kullanılan bir göz makyajı yapmayı planlamıştık ve bunun için farları göz kapağıma mühürleyecek bir baza ihtiyacım vardı.

Far bazları; göz kapağındaki damarlı görüntüyü yok ederek renk eşitsizliklerini gidermek, farların daha belirgin ve canlı görünmesini sağlamak ve farları göz kapağında sabitleyip belli noktalarda birikmesini, çizgi çizgi bir görüntü oluşturmasını ya da kaybolmasını önlemek gibi görevlere sahipler... Bu işlerin hepsini tek başına yaptığını iddia eden bazlar olduğu gibi, sadece bir yada ikisini yerine getiren bazlar da var. Benim istediğim, farların yerlerinde kıpırdamadan ve bozulmadan durmasıydı, diğer konularla ilgili bir endişem zaten yoktu.

Mac 24-Hour Eye Extend far bazı, tam da benim istediğim işi yapan bir ürün, 24 saat boyunca göz kapağınıza uyguladığınız ürünleri sabit tutacağını iddia ediyor. Ben 12 saatin garantisini rahatlıkla verebilirim ancak gelin makyajım bile yüzümde 24 saat kalmadı. Zaten kim, 24 saat göz makyajını korumak ister ki?! Bu baz, gözüme uyguladığım tüm ürünleri 12-13 saat hiç sorunsuz tutuyor. 
 mac prep prime eye kullananlar
Mac 24-Hour Eye Extend Far Bazı
Mac 24-Hour Eye Extend far bazı, oldukça kıvamlı, katı yapıda, açık pembe renkli bir ürün... Uygulandığında renk vermiyor. Çok küçük bir miktarı iki gözüme de yetiyor. Ürünü tüpten alıp, yüzük parmaklarımın arasında ısıttıktan sonra tüm göz kapağıma, kaş altına kadar uyguluyorum. Ürünü parmağımla ısıttığımda ancak yapısı kremsi hale geliyor. Tüpten çıktığı gibi uygulamak, pek mümkün değil... Yapısı asla yağlı değil bu bazın, oldukça kuru bir ürün. Uyguladıktan hemen sonra göz makyajına başlayabiliyorum. The Balm'ın bazı gibi beklemek gerekmiyor. 

Mac Eye Extend far bazının tutuculuğunu ilk kat farı uygularken hissedebiliyorsunuz. Bu yüzden farları rahat karıştırabilmek için, üzerine mutlaka ten rengi toz bir farla zemin oluşturuyorum. Bunu yapmazsam, üzerine uygulanan ürünleri mıknatıs gibi tuttuğundan, farları karıştırmak ve geçişleri uygulamak neredeyse mümkün olmuyor. Far, dokundurduğum yerde kalıyor. 
Mac 24-Hour Eye Extend far bazı, yoğun göz makyajları için çok ideal bir ürün... 

Benim bol fardan oluşan gelin makyajımı hiç sorunsuz, ilk yapıldığı andaki görüntüyü asla bozmadan 13 saat kadar tuttu. Eğer bir far bazından istediğiniz mutlak tutuculuksa, farların göz kapağında çizgilenmemesi ve kaybolmamasıysa, bu baz gözüm kapalı tavsiye edebileceğim bir ürün olur. Farların renklerini ise, çok değiştirmiyor. Asıl işi sabitlemek olduğundan, çok pigmentsiz farlarla istediğiniz renk yoğunluğunu yakalayamayabilirsiniz. Çünkü, bu baz farınızın rengi neyse, onu koruyor. Farları daha parlak veya daha belirgin hale getirmiyor.
mac prep prime far bazı
MAC Prep + Prime Eye Extend
Mac 24-Hour Eye Extend far bazı, nem önleyici özelliğe sahip bir ürün, bu sayede makyajın göz altına akmasını da önlüyor. İçerisinde E vitamini ve antioksidanlar bulunuyor. Ben, neredeyse bir senedir sürekli kullanıyorum, göz kapaklarımda tahriş, egzama ya da yağ bezesine sebep olmadı. 

Çok memnun kalarak kullandığım Mac Prep+Prime 24-Hour Eye Extend far bazı, 12 ml'lik siyah bir tüpte satılıyor. Bir seneye yaklaşmasına rağmen, hala bitecek gibi durmuyor, çok da bereketli bir ürün. Özellikle gelin makyajınız gibi, riske giremeyeceğiniz durumlar için önerebileceğim bu baz, Mac mağazalarında ve Mac online sitesinde 75 TL'ye satılıyor.

Yazımı buraya kadar okuduysanız hepinize teşekkür ederim. Sevgili, canımın içi Gözde'me, beni konuk ettiği için çok teşekkür ediyorum. İlk  konuk yazarlığımı Gözde'min bloğunda yapabilme rahatlığı gerçekten bambaşka... Bu yazıyı hazırlarken, heyecanımı bu sayede dizginleyebildim. Gözde, benim için çok özel, çok sevdiğim bir arkadaşım ve aynı zamanda çok güvendiğim bir blogger... Bu güzel blogda bir yer bulabilmekten gurur duyuyorum.

Hepinize kucak dolu sevgilerimi gönderiyorum.


'Blogumda ilk konuk yazarımı ağırlamanın heyecanını yaşarken, Blana da ilk konuk yazar olma heyecanını yaşıyor ve bu güzel duyguyu birlikte paylaşıyoruz. Blog paylaşımlarımızın yanı sıra güzel dostluklarda biriktirmeli insan, blog dünyası benim için hep böyle oldu. Samimi, içten ve pozitif insanlarla tanışmak blogdan bana kalan en güzel miras oldu. Eminim yazılarını okuduğunuzda içinizin ısındığı insanlar olmuştur, bir 'merhaba' demekten çekinmeyin, kim bilir belki de ileride en yakın arkadaşınız olmuş olur...'

55 yorum:

  1. Konuk Yazarın yorumdaki konuğu olanlardan olmaya geldin Blanacım <3

    YanıtlaSil
  2. Kızçelerin kardeşliği olmuşşş öpldünüzzz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice Hanımcım, ne güzel bir tanımlama olmuş kızçe 😊 Çok teşekkürler, biz de sizi öpüyoruz❤️

      Sil
    2. Hatice Hanım 😍 Blananın dediği gibi ne kadar güzel dediniz öyle 😌 Öpüyorum kocaman 😚

      Sil
  3. İki sevdiğim çalışkan blog birarada. Değil mi? Tembel varsa parmak kaldırsın:)) Çok güzel anlatım. Ama fiyat baz anlamında azıcık tuzlu geldi. Öğretmenler cimri oluyor:)))) Sevgiyle kalın. İkinizi de öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Hanımcım, ben bazen tembelleşebiliyorum, itiraf etmem gerek🙂 Bu baz günlük olarak değil de özel durumlar için daha çok tercih edilebilir😊😊 Öpüyorum ben de sizi sevgiyle❤️❤️

      Sil
    2. Ben de günlük kullanmıyorum. Doğru az kullanıldığı için Mac kalitesi için değerlendirilebilir.

      Sil
    3. 😊 Nilgün Hanım bende tembellik yapıyorum arada yaz ayında insan sıcaktan bakamıyor bile 😞 Blana'nın dediği gibi hergün değil de özel günlerde kullanmak için güzel bir ürün 😌 Öpüyorum sizi 😚

      Sil
  4. Sinsirellalarr!!! hiç sesiniz çıkmıyordu, bak bak bakkk... dedikten sonra...

    Blana bana far bazı aldırtamamıştı ilk çıkışımızda ama şu yayından sonra alasım geldi yahu, kesin 12 m'dir =))) Rengi koruyor diyor, göz altına akmıyor diyor... diyor da diyor, dinlerim ben koçumu ;)

    İkinizinde eline emeğine sağlık, ilklerinizi karşılıklı paslamışsınız, güzelde olmuş amaa yanii ayıp =))
    Öpüldünüz <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, bazsız olmaz, muhakkak alacağız bir dahakine😃
      Sürpriz yaptık size, hiç renk vermedik ama değil mi?!😂😂
      Öpüldün sen de, seviliyorsun❤️❤️❤️

      Sil
    2. Ahahah Fenom sen böyle diyince korişşşş aklıma geliyor yine 😂😂
      Vallahi helal olsun sana komşum bide sen evde kendi maskeni kendin yapmaya başlarsan Gözde şok, Gözde iptal 😄
      Seviyorum sizi 💓💕 Sana bütün kalpler feda olsun 💗

      Sil
  5. bu far bazını merak ettim doğrusu ben de The Balm markasına ait baz var şu an

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Put a lid on it, benim göz kapaklarımda tahrişe sebep oldu, ben kullanamadım malesef😔 Ama performansı çok güzeldi😊

      Sil
    2. Blana'm anlattığı için ileride Mac'in bu far bazını bende alabilirim 😊 The Balm far bazını da denemedim 😌

      Sil
  6. bunu denemedim şu sıra maybelline color tattooları far bazı niyetine kullanıyorum.. Blana'cığım çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem Hanımcım, geçen color tattooların baz rengini sonunda buldum😊😊 Ben de çok uzun zaman soft ochreyi baz niyetine kullanmıştım😊 Çok teşekkür ederim, öpüyorum❤️❤️

      Sil
    2. Şu sıra sıcaklardan hiç bi şey kullanamıyorum 🙈 Yorumunuz için teşekkür ederim İrem Hanım 😊

      Sil
  7. Ne güzel bir değişiklik olmuş :)

    YanıtlaSil
  8. İkinizi de severek takip ediyorum zaten :) çok hoş olmuş bu ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz, biz de takipteyiz sizi❤️❤️❤️

      Sil
    2. Kesinlikle bakalım ileride konuk yazar almaya devam etmeyi dünüyorum 😊 Bende paylaşımlarını severek takip ediyorum 😌

      Sil
  9. Interesting beauty product. We keep in touch. xx

    YanıtlaSil
  10. Yanıtlar
    1. İlk konuk yazarım en sevdiğim arkadaşlarımdan birisi 😊😊

      Sil
  11. Konuk yazar işi keyifli olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle ileri ki dönemde sevdiğim diğer arkadaşlarımı da konuk etmek istiyorum 😊

      Sil
  12. Biraz fiyat yüksek geldi ama güzel görünüyor güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fiyat olarak biraz yüksek ama her zaman kullanılmayacağı için özel günler için almak mantıklı 😉

      Sil
  13. İkinizin de emeğine sağlık çok güzel bir yazı olmuş :))

    YanıtlaSil
  14. ayyy ne kadar güzel bi yazı olmuşşşş severek okudum ve çok bilgilendimmm. Ellerine sağlıkkk blanaa 😌😌😌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merveeee 😊 ivvet Blana'm yazarda güzel olmaz mı 😚

      Sil
  15. Allah Allah ben nasıl kaçırmışım bunu. Gözdecim sende konuğunda bir harikasınız. Yine o güzel eller nazar değmesin 😊. Blanacımm ne dedik bugün günlerden BLANA o zaman her yerden yetişmek lazım değilmi 😄. Canımm doğum günün kutlu olsun hep ama hep mutlu ol. O güzel gülen yüzün hiç solmasın. Şimdi bi koşuda facebook a gideyim. Orda görüşürüz.😙💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehraaa 😄 yorumun yüzümü gülümsetti 😊 Bu sefer Blana'nın elleri kibar hatunum benim nazar değmesin 😌 Hızına yetişemiyorum ben senin 🙈

      Sil
  16. Yazınız sayesinde baz konusunda şimdiye kadar merak ettiğim bütün detayları öğrenmiş oldum. Ürünün gözkapağı gibi hareketli bir yapıda, uzun saatler boyu makyajı sabitleme başarısına hayran kaldım.
    Yazınızı da çok başarılı buldum. Tebrik ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülalcim bende Blana sayesinde Mac'in far bazı hakkında detaylı bir bilgiye sahip oldum 😉 Teşekkür ederim 😙

      Sil
  17. gözde ve blanaa bir araya gelmişler. hoş ikiliii :)

    YanıtlaSil
  18. Too Faced far bazını o kadar uzun süre kullandımdı ki çok uzun süredir başka bazlara yan gözle bakmadım.Too Faced artık ülkemizde satılmadığına göre yavaştan MAC'e bakabilirim o zaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz Hanım bencede bakabilirsiniz 😉 Belki daha çok seversiniz 😊

      Sil
  19. sağlıkla kullan canım gözdeye misafir olmuşsun ne güzel:) öpüldünüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice Hanım 😌 Evet misafirim canım arkadaşım Blana oldu 😚 Bizde sizi öpüyoruz

      Sil
  20. Elimdeki far bazlarını bitirebilirsem mutlaka bakmak isterim ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ürünleri bitiremeyenlerdenim 🙈 Bitince bakmaya değer ileride nişan, söz günlerinde filan almak lazım bu kısım kendim için 😌😊

      Sil
  21. Mac ürünlerini çok beğeniyorum far bazını bakmamıştım mutlaka bakmalıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 👍 Kesinlikle bakabilirsiniz Irmak Hanım 😊

      Sil
  22. O ne kadar güzel bir başlangıçtır Ause'm 😌 Enerjine sağlık güzellik bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim 💕
    Blogun en güzel yanı bu diye düşünüyorum hiç tanımadığımız insanlarla sohbet edip arkadaş olma fırsatı yakalıyoruz, bende seni öpüyorum 😘

    YanıtlaSil
  23. Ikinizi de öpüyorum :)

    YanıtlaSil