17 Ocak 2016 Pazar

Evde Selülitlerden Nasıl Kurtulunur?

selülitleri yok etme
Aranızda selülitlerinden şikayetçi olan varsa daha kibar söylenemek gerekirse portakal kabuğu görüntüsünden rahatsız olanlar için evde tüketebileceği meyve ve sebzeden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle aklınızda ki şu ön yargıyı lütfen bir yok edelim. İlla kilo problemi olan insanlarda selülit problemi olmaz, o gördüğünüz hayranlık duyduğumuz mankenler oyuncular hiç mi selülit barındırmıyor vücutlarında. Vallahi yalan, yazın bikinili pozlarına bakarsak maşallah hepsi de selülitleri ile boy gösteriyorlar.

Bende 50-52 kilo arasında gidip geliyorum, boyum kısa değil ama gel gelelim selülit var. Allahtan çok yok ama yinede insanı rahatsız ediyor. Her ne kadar düzgün bir fiziğe sahip olsanızda neymiş bayan olarak o selülit olacakmış.

Gelelim benim o selülitleri nasıl yok etmeye yaklaştırdığıma. Greyfurtttt, ayy hiç de sevmem ya :( Tam bir meyve canavarıyım bir oturuşta 1 kilo meyve yerim ama gelin görün ki greyfurtu sevemiyorum. 
selülitlerden nasıl kurtulurum
selülitlerden kurtulmanın yolları
Ancak o portakal kabuklarını yok etmenin en büyük başarısı greyfurt. Bunu size bizzat denemiş biri olarak söylüyorum. Taze sıkılmış 1 bardak greyfurtu hergün içebilirseniz kızlar selülite elveda dersiniz. 

Aranızda illa ki benim gibi yok içemem diyenler olacaktır onlar için benim çözümün 1 greyfurta 1 portakal diyorum. Bu ikisini sıkıp içebilirseniz aradaki farkı siz de görebileceksiniz. Yaz ayına nerden baksana 6 ay var. 

O şahane bikinilerinizin mayolarınızın içinde kusursuz gözükmek isterseniz manavın yolunu tutun. Diğer bir yöntem ise dünyaca ünlü bir dermatologun tavsiyesi bunun içinde market yolu gözüküyor tatlı kıs sana :) 
portakal kabuğu yok etme
selülitleri yok etme
6 adet acı kırmızı biberi bir miktar su ile kaynatın üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu sıkın. Macun kıvamı oluşturup elinize eldiven takın. Selülit bölgelerine masaj yaparak sürün biraz yanma oluyor ne yazık ki kaşıntıda. Eğer alerjiniz varsa denemeyin bile, benden bilmeyin sonra. Ama buda oldukça etkili bir yöntem. 

Sonuç olarak ya greyfurt ya acı biber bize her yol mübah. Kim uğraşcak ben mutluyum derseniz tost makinesine karışık tostu yapın ve yumulun. Sonra yazın napıcam demeyin ben size yöntemi söyledim sonuçta ;)

Okuduktan sonra kalbinizden gelen ne varsa çekinmeden yazın, zira yazıklarınız benim için çok kıymetli! Her güzel yorum veya olumlu eleştiri benim için ayrı bir yere sahiptir :)

23 yorum:

  1. valla ne yazık ki bende de var bi ara takmıştım greyfurta sabah aç karnına yiyodum fakat tabi selülite etkisi olduğunu bilmeden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet etkisini bende denedim faydalı, anneminde bir arkadaşı bunu içerek selülitlerini azalttı ;)

      Sil
  2. kışın neyse de yazın tatilde çok sıkıntı :/ bende kilo aldığım dönemden yırtıklar oluştu o daha sıkıntı!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya oda kötü ama spor yaparsanız kısa sürede azaltabilirsiniz :))

      Sil
  3. o biber tarifinin benzerini ebru şallı da vermişti kadın zaten zayıf bide selülit tarifi veriyor inandırıcı gelmemişti bana şimdi görünce şaşırdım aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah dimi kadın zaten platesten zayıf ve sıkı bide söyleyince inandırıcı gelmiyor :)) forum sitelerinde biber yorumlarını okudum memnun kalan çok kişi var ;)

      Sil
  4. Artık genç kızlarda bile olan bi sorun. Ben çok önem gösteriyorum çok şükür yok :))

    YanıtlaSil
  5. Acı biber çok korkunç geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D bende yakar bacağı filan diye düşündüm forum sitelerini okurken maşallah herkes memnun kalmış

      Sil
  6. Greyfurtu severim ben deneyeyim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. <3 senin adına çok sevindim, bi ben sorun yaşıyorum sanırım :(

      Sil
  7. Ay bi gaza geldim şuanda, çok yararlı bir yazı olmuş, ellerine sağlık:*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç durma kız valla ha gayret selülitlere elveda dicez :) yazında fit gezeriz ;)

      Sil
  8. ay mutlaka uyacağım bunlara, kolay tarifmiş teşekkürler :*

    YanıtlaSil
  9. Bu yaz daha güzeliz desene :)

    YanıtlaSil
  10. Bu kürü uygulayanlara şapka çıkarıyorum zira krem sürmeye bile eriniyorum ben : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahah dimi ya insan bazen krem sürmeye üşeniyor :)

      Sil
  11. Ebru Şallı'da pilates videolarında hep pembe greyfurt diyip duruyor ama aç karnına içtiğimde benim midem bulanıyor :( Acı biberi denemek lazım ama bu acemilikle ben acı bibere bir güzel dokunup, sonra da gözüme sürerim de cayır cayır yanarım :)
    Takibe aldım sizi. Çok güzel bir siteniz varmış. Yeni yazılarınızı ilgi ile bekliyor olacağım. İlginizi çekerse benim de şirin bir bloğum var beklerim.
    Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben aç karnına değil kahvaltıdan sonra içiyorum açısını almak için portakal suyu ekleyebilirsiniz ;) bende acı biberi yiyince hıçkırık tutuyor, cildim çok hassas muhtemelen evde yangın çıkar :D beğenmenize çok sevindim, gelmez miyim :))

      Sil
    2. Bunlardan kurtulmak mümkün değil :( umutsuz vakalarda var

      Sil