16 Kasım 2015 Pazartesi

Ailenizle Beraber İzleyebileceğiniz Animasyon: Brave (Cesur)

Brave (Cesur) İzle

Animasyon izlemeyi sevenler veya farklı bir film izlemek isteyenlere önerim Brave türkçesi ile 'Cesur' diyorum. Beren Saat'in seslendirdiği bu harika animasyonu mutlaka izlemelisiniz.  

Disney ve Pixer ortak yapımcılığı ile hazırlanan Cesur filmi 2012 yılında gösterime girmiş. Film, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un kaderine karşı gelen maceraperest ve yetenekli okçu kızları Merida’yı ele alıyor.

Ben Cesur'u geçtiğimiz yıl izleme fırsatını yakaladım. İlk başta çokta izleme taraftarı değildim. Ablamla beraber Pazar gecesini animasyonla değerlendirelim dedik. Mısırları içecekleri hazırladıktan sonra başladık izlemeye bu arada kendisi daha önce izlediği için izlememi istedi. 
Animasyon başladı izliyorum filan derken Beren Saat'in sesini Merida'ya çok yakıştırdım. Normalde türkçe dublajlar da insan çok ısınamıyor ama burda öyle olmadı ve bu ses tam olmuş dedim. Merida'nın kraliyet ailesinin ondan istediği geleneklere karşı çıkışını izlerken üçüz olan kardeşleri dakikalarca gülmeme neden olmuştur. Animasyonun en şeker 3 afacanı, hele kurabiye yiyişleri:)
Bu arada bundan bahsetmeden de geçmek istemedim Merida'nın saçında tam 1500 adet bukle bulunuyormuş. Koşma sahnelerinde o kızıl saçlarını her savuruşunda ne kadar güzel saçları dememi nedeni de o 1500 adet bukleymiş demek ki..

Animasyon da Merida'nın kaderini değiştirmek istediği büyü sayesinde annesi Kraliçe Elinor'u kurtarmak için yaptıkları ve konuşması beni çok duygulandırmıştı. Animasyon izlerken ağlayan bir tek benimdir sanırım. Yine izlesem o sahneye gelince yine ağlarım.
Görseller, efekt ve hayal gücü sonuna kadar 100 dakikayı hakeden animasyon derim. En azından ailenizle beraber çoluk çocuk keyif alarak izleyebilirsiniz. Hepinize bol keyifli patlamış mısır tadın da bir gün dilerim..

11 yorum:

  1. sevgilimle izledim hala bırlikteyiz :)

    YanıtlaSil
  2. Favori animasyonum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende cok sevıyorum 3 kere ızlesem gene sıkılmam

      Sil
  3. Brave Animasyonunu önce kendim izledim. Bir zaman sonra da yeğenimle birlikte tekrar izledim. Keyifli ve de mesajlı bir Animasyon. İnsan dilediklerine dikkat etmeli!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hani bazi animasyonları 10 kere izlesek bıkmayız ya brave de benim için öyle :)) o konuda sana katılıyorum <3

      Sil
  4. du izleyim severim bi de "up" var izliycam yaa dahaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deep izle izle valla billa güzel :D up hönkür hönkür ağlicam diye izlememiştim ama izlesem mi ki bak cezbettin :))

      Sil
  5. Kızımla birlikte sadece animasyona gidebiliyorum ve bu filmide çoktan izledim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz ablamla sinemaya animasyon izlemeye gidiyoruz, yanımızda küçücük çocuklar çok komik oluyor 🙈 sevince napalım :))

      Sil