2 Kasım 2015 Pazartesi

Kağıttan Tablo Yapımı

Kağıttan Tablo Yapımı

Odalarının duvarlarına renk katmak isteyenler için oldukça basit bir yapılışa sahip olan kağıttan tablo yapımını anlatıyorum. Artık sade duvarlarınızı rengarenk hale getirip daha hoş gösterebilirsiniz.

İnternette gördükten sonra çok beğendiğim kağıtlarla tablo yapımını bende kendi odama yapmak istedim. Aylar önce malzemeleri almama rağmen üşengençlikten mi dersiniz yoksa yaz tatilinden mi bir türlü zaman ayırıp yapamamıştım. 

İlk önce parlak isteyenler için el işi kağıtlarını öneririm, mat isteyenler için normal karton renkli kağıtları tavsiye ediyorum. Kırmızı, mavi, sarı, pembe sevdiğiniz tüm ara ve ana tonlarda kağıtlardan alın. Ben el işi kağıtlarını toplu aldım. Çok açık tonlarda istediklerimi bulamadığım için kağıdı hazırladıktan sonra güneşte beklettim ve rengi açıldı ☺️

Farklı kırttasiyelerde daha farklı tonlarda renklerde bulabiliyorsunuz. Gelelim alt zeminine, sizlere önerim kalın bir kreaft bulmanız. Ben hediye gelen bir ürünü korumak için verilen kraftı kullandım. Oldukça kalın ve sağlam. Sizlerde 1 adet kraft aldıktan sonra istediğiniz ölçüde kesebilirsiniz. 

Kraftın üzerine yan yana kaç tane sığacak şekilde ölçülerinizi alın. Ardından kağıdı ölçün ben 9x9 cm şeklinde kestim. Kağıdın tam ortasından hafifçe katlayarak ortasına parmağınızı bastırın. Aynı şekilde diğer tarafından bastırın ve ortasında ki artı işareti oluştuktan sonra kenarlarından içeri doğru katlamaya başlayın.

İşte hepsi bu kadar bütün yapmanız gereken kağıtları bu şekilde hazırladıktan sonra krafta yan yana yapıştırmak. Duvar süsünüz hazır oldu bile. Fiyat açısından toplamda 7-8 tl'ye çok rahat tamamlayabilirsiniz. Ben direk duvara yapıştırdım. 



İnternette kağıttan tablo yapımı büyük bir çerçeve içerisine koyup asanlarını da gördüm. Çok hoşuma gitti ben de kağıttan tabloyu o şekilde tamamlamayı düşünüyorum. Umarım sizlerde beğenmişsinizdir. İster odanız da isterseniz oturma odanıza asabilirsiniz. Başka fikirlerle tekrar görüşmek üzere..

@Fotoğrafların izinsiz kullanılması yasaktır..

4 yorum:

  1. Kağıt işleriyle uğraşmayı çok seviyorum. Yaptığın tablo çok hoşuma gitti. Ara renklere ulaşmak için güneşte soldurmak iyi fikir, renk geçişleri yumuşak olmuş bu sayede. Tebrik ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)) Yapması gerçekten çok keyifli odam da sıkıldıkça değiştiriyorum duvarı :)

      Sil
  2. Meraba 😃 Baya bir geç kalmışım bu tatlı paylaşım için ama yazmadan da duramadım.😃 Çok tatlı olmuş.Elinize sağlık 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşwkkür ederim bu güzel yorumunuz için 😊😚

      Sil