21 Aralık 2015 Pazartesi

Doğru Dudak Makyajı Nasıl Yapılır?

Doğru Dudak Makyajı Nasıl Yapılır?
Merhabalar bugün sizlere doğru dudak makyajı nasıl yapılır ele alıyorum.

Biz bayanların makyaj da en önemli tamamlayıcısı olan ruju doğru bir şekilde yapmak çok önemli. Makyajda gözlerinizden sonra dikkat çeken en önemli nokta hiç kuşkusuz ki dudaklarınız olacaktır. 

Gelelim dudak makyajının olmazsa olmazlarından olan dudak kalemi ve rujun nasıl kullanılması gerektirğine..

Dudak Kalemi: Rujun uygulanacağı alanı yaratmak için kalem, dudağın doğal sınırlarını çizer.

Nasıl ugulanmalıdır: Üst dudaktaki “V” den başlanarak, bir yay oluşturacak şekilde ağzı köşelerine doğru devam ettirilir. Alt dudaktaki çizgi sürekli ve tek bir çizgi halinde olmalıdır.

Ruj: Makyajda dengeleyici rolü üstlenerek makyajı tamamlar. Dudakları nemlendirirken aynı zamanda renk verir.

Nasıl ugulanmalıdır: Dudağın merkezinden başlayarak dışadoğru hareketler ile dudak çizgisini geçmeden sürülür. Dudakların tek bir renk olması ve düzgünleştirmek için özel bir ruj fırçası kullanılmalıdır. 


Sizlere dudak kalemi ve rujun nasıl uygulanması gerektiği hakkında verdiğim bilgilerin yanı sıra küçük tavsiyelerde vermek istiyorum. Öncelikle dudak kaleminin rengi, rujun renginin bir ton koyusu veya ona yakın olmalı bununla beraber aynı renk ailesinden gelmelidir.
İnce dudaklarda, dudakları daha vurgulamak için dudakların merkezine parlatıcı sürülebilir. Ruja bir taban yaratmak ve yumuşak bir geçiş sağlamak için dudak kalemi ile dudağın tamamı boyanabilir.

Ruj rengi seçilirken dudak boyutu ve yüzün geri kalanında uygulanan makyajın renkleri ile uyumlu olmasına dikkat edilmeli, aynı zamanda trend renkleri de yansıtmalıdır.

Sizlerde sevdiğiniz ve beğendiğiniz dudak kalemlerini ve rujlarını aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Kendinize çok iyi bakın, hoşçakalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder