10 Aralık 2015 Perşembe

The Imitation Game- Yapay Oyun

The Imitation Game- Yapay Oyun
Bugün sizlere izmeye yeni fırsat bulduğum 'Yapay Oyun' filmi hakkında düşüncelerimi paylaşacağım. Filmin başrollerinde Benedict Cumberbatch ve Keira Knightley oynadı. Öncelikle B. Cumberbatch'ı  2010'dan bu yana yayınlanan Sherlock dizisinden tanırsınız. (Benim gibi Sherlock hastası olanlar:)) Oyunculuğunu takdir ettiğim aktörlerden biridir. Filmin türünden bahsadicek olursak gerilim ve dram türündedir.

En iyi 250 film arasına girmiştir. Film 7 farklı ödüle layık görülmüştür. Senaryosu olsun, oyuncu kadrosu olsun, gerilim olarak bir çok ödüle layık görülmüştür. Filmin yansıttığı ruhu alabilmek için dram türü filmlerde altyazıyı tercih etmekteyim. Aksiyon filmlerde evet görsele odaklanayım mı yoksa altyazıyı mı takip edeyim derken film bitiyor. ağır işleyen filmlerde tercihen alt yazı tercih ediyorum.

Filmin konusuna gelicek olursak temel olarak enigmadır. İkinci dünya savaşına dair pek görüntü paylaşılmıyor. Genellikle 2 veya 3 mekan içinde kameraların bakış açısı bulunmaktadır. Film de B. Cumberbatch, Alan Turing karakterinde oynamaktadır.
Eğer tarihe meraklıysanız veya 2. dünya savaşına dair enigmayı merak ediyorsanız izleminizi tavsiye ederim çünkü  Alan Turing 2. Dünya savaşı sıransında yaşamış olan ünlü matematikçilerdendir. filmin orjinal adı 'The Imitation Game' dir. Filmin imdb puanı ; 8.1'dir.

Filmin sonuna kadar sıkılmadan izleyeceğinizi hatta fılmın son saniyelerinde verilen matematikçinin hayatına dair bilgilerde 'hadi canım!' dediğinizi şimdiden duyabiliyorum. İyi seyirler dilerim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder