16 Aralık 2015 Çarşamba

Mükemmel Bir Lezzet: Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tarifi
Akşama misafirleriniz gelecek ve siz güzel bir tatlı tarifi arıyorsanız çayın yanına güzel bir kek üzerine sosla hazırlayabileceğiniz ağlayan pasta tarifine ne dersiniz? Ben yumuşak bir kek üzerine yapılan krema ve çikolatalı sosları çok beğeniyorum. Özellikle çayla beraber sohbette şahaneyse güzel gidiyor :)

Bu tarifi daha önce denedim o zaman kekim fırında biraz fazla kaldı sonrasında zaten kekin üzerine süt kullanınca yaşadığım küçük talihsizlik çokda belli olmadı. Umarım sizler de bu tarifi benim kadar çok sever ve denersiniz. Gelelim malzemelerimize ve nasıl yapıldığına..


Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için:


Yaklaşık 1.5 su bardağı soğuk süt


Sosu İçin:


2 poşet toz krem şanti

1 buçuk su bardağı süt
1 poşet çikolata sosu
2 su bardağı süt

Yapılışı:

Her ne kadar malzeme listesi uzun olsa da gözünüz korkmasın pişirdiğimiz keki sütle ıslatıp üzerine kremşanti ve çikolata sosumuzu ekleyeceğiz. 
Öncelikle yukarıda verdiğim malzeme listesinde kek için olan malzemelerden yumurta ve şekeri mikser ile bir güzel çırpın. Üzerine, kakao, süt, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Kek malzemeleri bir güzel çırptıktan sonra isterseniz kare dar isterseniz köstebek pasta şeklinde olması için yuvarlak kek kalbınıza malzemeyi boşaltın. Önceden ısıtılmış 170° fırında 25-30 dakika pişirilip kürdanla kontrol edin. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine 1.5 su bardağı sütü her yerine gelecek şekilde eşitce dağıtın. Kek sütle buluştuktan sonra hazır sütü çekerken bizde kremşantiyi hazırlayalım. 


2 poşet toz krem şanti ve 1,5 su bardağı soğuk sütü mikser yardımıyla bir kab içerisinde iyice çırpın ardından kıvamını alınca biraz dolapta bekletin ve soğumuş olan kekin üzerine spatula yardımıyla eşit bir şekilde dağıtıp düzleyin.

Son olarak 1 poşet çikolata sosuna 2 su bardağı su ekleyip ocakta kıvamını alana kadar çırpın, yaklaşık 5 dakika kadar soğumasını bekleyin ve çok da aşırı katılaşmadan kekin en üstüne sürün. Dolapta yaklaşık 1 saat bekletmenizi öneririm, hemen sıcak servis yapmayın çikolata biraz donsun.

En son üzerine toz çam fıstığı serpebilirsiniz çok yakışıyor. Dediğim gibi ister kare tepside isterseniz köstebek pasta gibi yuvarlak kek kalıbında yapabilirsiniz. Sizlerde denerseniz ya da daha pratik bir yapılışını biliyorsanız bana aşağıya yorum bırakabilirsiniz.

Kendinize çok iyi bakın, hoşçakalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder